Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 08. 2015. 08:53 >> 08:43
1

OD SEPTEMBRA

Franca gradi hotel u Tivtu

Bjelopoljska kompanija Mesopromet u septembru će u Tivtu početi gradnju hotela, najavio je njen vlasnik i direktor Hilmija Franca.

"Hotel će imati 90 soba i biće kategorizovan sa četiri ili četiri plus zvjezdica. Ugovorom je predviđeno da bude završen za godinu i po, ali ćemo se potruditi da radove okončamo do maja ili juna naredne godine, kako bi bio u funkciji za turističku sezonu”, rekao je Franca, piše Pobjeda.

Tivatska Opština u partnerstvo je ušla sa lokacijom za gradnju i oslobađanjem investitora plaćanja komunalija, dok je bjelopoljska firma imala obavezu da izgradi objekat u čijem će sklopu biti autobuska stanica, a da zatim za svoje potrebe sagradi hotel.

Opštini je, na osnovu tog ugovora, pripalo oko hiljadu kvadratna metra, od čega se na autobusku stanicu sa osam perona odnosi 828 kvadrata i 78 kvadrata parking prostora za automobile zaposlenih.

Gazdovanje autobuskom stanicom na godinu, uz mjesečnu zakupninu od 7,27 hiljada EUR uz porez na dodatu vrijednost (PDV), Opština je na konkursu dodijelila firmi Prehrana iz Pljevalja, koja radi u satavu Mesoprometa.

Tokom turističke sezone autobuska stanica je otvorena nonstop, radi se u tri smjene, a posao je tu našlo i 11 Tivćana.

"Na objekat je postavljen video i audio sistem sa redom vožnje i obavještenjem o polascima. Tokom naredne sedmice biće otvoren restoran, a uskoro i apoteka i trafika. Pošti Crne Gore obratili smo se sa zahtjevom za otvaranje šaltera, a planiramo da, u saradnji sa nekom bankom, postavimo i jedan bankomat", saopštio je Franca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније