Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 08. 2015. 15:45 >> 15:49
1

BRAJOVIĆ NAJAVIO

Novac EU za rekonstrukciju pruge i mostova

Nakon najave na konferenciji u Beču da će Crnoj Gori biti dodijeljeno 45 miliona eura za razvoj infrastrukture, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović za Televiziju Crne Gore objašnjava da će novac biti iskorišćen za rekonstrukciju pruge Bar – Beograd.

Riječ je o zamjeni sigurnosnih uređaja u stanici Podgorica i rekonstrukciji 91 betonskog mosta.

"Kada je riječ o infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori odobren je željeznički projekat na koridoru Bliski istok – Istočni Mediteran ruta četiri, odnosno željeznička konekcija Crna Gora – Srbija u iznosu od 40 miliona eura. Od tog novca 20 miliona granta obezbjeđuje Investicioni fond za Zapadni Balkan, a ostatak sredstava Vlada Crne Gore. Konkretno kao jedan projekat u sklopu rekonstrukcije pruge Bar - Beograd, na dijelu koji prolazi kroz Crnu Goru, kandidovali smo projekat zamjene sigurnosnih uređaja u stanici Podgorica. Vrijednost tog projekta je 10 miliona eura, a drugi projekat je rekonstrukcija 91 betonskog mosta, vrijednost tog projekta je 30 miliona eura", saopštio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније