Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine ]

29. 08. 2015. 08:02 >> 07:52
2

ZA STRUJU

PG: Građani duguju 59 miliona

Ukupan dug domaćinstava za struju u Podgorici je oko 59 miliona eura. Od ukupno 100.000 potrošača iz kategorije domaćinstva, njih 50.000 redovno plaća struju i ostvaruje popuste od 10, odnosno pet odsto.


Situacija u zemlji je znatno lošija, jer manje od polovine građana Crne Gore plaća redovno račune za struju.

"Od ukupnog broja domaćinstava u Crnoj Gori, njih 350.000, račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobija oko 148.000 kupaca. To znači da preko 40 odsto naših potrošača ostvaruje popust od 10 i pet odsto jer nemaju dug i redovno izmiruju fakture. Prema posljednjim podacima, domaćinstva u Crnoj Gori duguju 139.000.000", kazali su iz EPCG. Iz ove kompanije poručuju da imaju razumijevanja za ekonomsku i socijalnu situaciju i potrošačima koji imaju dugovanja za utrošenu električnu energiju omogućavaju da dug izmire u ratama.

"Kroz akciju 'Podijelimo teret, koja je imala izuzetan odziv i koja će se ubrzo ponovo pokrenuti, potrošači svoj dug, bez obzira na iznos, otplaćuju u 24 fiksne mjesečne rate od 20 eura, bez daljeg obračuna zatezne kamate i isključenja", kazali su iz EPCG.

Dug se može otplaćivati u ratama i potpisivanjem standardnog protokola koji podrazumijeva 30 odsto učešća i otplatu ostatka duga na 18 rata. Pomenute aktivnosti dale su rezultate, pa je broj redovnih platiša računa za utrošenu električnu energiju u porastu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније