Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 08. 2015. 11:51 >> 11:40

BIVŠI DIREKTOR

Institut se urušava svjesno i dugoročno

Institut "Simo Milošević" se godinama dugoročno i svjesno urušava, zbog pohlepe građevinara za građevinskim zemljištem, ocijenio je bivši generalni direktor tog preduzeća, Milorad Đurović.

 

Đurović, koji je i dugogodišnji konsultant Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) za Herceg Novi, rekao je da bi odgovorni ljudi, kakvih u današnjem društveno-političkih elitama skoro i da nema, situaciju u Institutu jednostavno mogli opisati kao tragediju.

"Institutom godinama upravljaju političari kojima je važniji stav partije nego profesionalni odnos prema, u nas i mnogo šire, jedistvenoj instituciji", rekao je Đurović agenciji Mina-business.

On smatra da je radnicima Instituta, koji su, kako tvrdi, njegova najveća uzdanica i žrtva i koji su niskim platama i predanošću finansirali njegov razvoj, više stalo do te kompanije nego njegovim upraviteljima i državnim fondovima kao nezasluženim vlasnicima.

Komentarišući odluku Vlade da proda 56,4 odsto državnog akcijskog kapitala kompanije, britansko-američkoj grupaciji IWG, Đurović je ocijenio da se Institut ne prodaje strateškom partneru već dominantno građevinskim firmama.

"Konzorcijum se bazira na kompaniji koja gradi stanove za prodaju, veleprodajne i maloprodajne objekte. Tu nema čuvenih SPA kompanija iz Austrije, Njemačke, Češke, Italije ili Mađarske. Iz ponude se vidi da ovi kupci dominantno žele da grade i ruše", rekao je Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније