Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 08. 2015. 15:31 >> 15:20
4

NOVSKI DPS

Traže rješenje za radnike Brodogradilišta

Čelni ljudi i funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade, traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog.

"Vjerujemo da će postojeće stanje biti prevazidjeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”" navodi se u saopštenju Opstinškog odbora DPS-a Herceg Novi.

U DPS-u su, kako su kazali, zadovoljni što su problemi sa kojima se radnici svakodnevno suočavaju pokrenuti sa mrtve tačke.

"Određeni broj radnika sporazumno je raskinuo ugovor uz otpremnine adekvatne godinama radnog staža, isplaćena je jedna i po zarada, a već ovih dana 65 penzionera postiglo je dogovor za primanje otpremnine od osam hiljada EUR. Uskoro će biti nađeno i trajno rješenje za preostalih 200 radnika koji su štrajku od 1. jula", dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a su napomenuli da podržavaju prava radnika.

"I neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos zelji pojedinaca da tako bude", poručili su iz Opstinskog odbora DPS-a i dodali da su u saradnji sa Vladom i drugim neposrednim kontaktima, od početka uvođenja stečaja u Jadransko brodogradilište tražili najbolje rješenje za radnike.

Ovo ljeto je, kako su naveli, pokazalo da je Herceg Novi dobar domaćin svim turistima koji su tah grad izabrali za odmor.

"Pethodnih osam mjeseci, DPS je sa koalicionim partnerom, Izborom, učinila da grad ozivi. A nije bilo lako vratiti dušu Herceg Novom, koji je skoro deceniju i po urnisan", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније