Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 08. 2015. 08:17 >> 08:07
7

PODACI PORESKE

Dug Vijesti više od 200.000 eura

Televizija i dnevnik Vijesti već tri mjeseca nijesu podnijeli Poreskoj upravi PU izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima (IOPPD), pišu Dnevne novine. Tom listu je saopšteno da je zatražena prinudna naplata poreskog duga za TV Vijesti, koji prema podacima iz maja, iznosi 163.298 eura.

 

U Televiziji Vijesti je u toku i inspekcijski nadzor od čijeg ishoda će zavisiti dalji koraci ovog Vladinog resora u cilju naplate dugovanja ove medijske kuće koja s obzirom da nijesu podnijeti IOPPD izvještaji za tri mjeseca mogu biti znatno veća od pomenutih.

"Kada je u pitanju poreski obveznik TV Vijesti, isti je IOPPD obrasce posljednji put podnio za maj 2015. godine, te trenutno ima evidentiran poreski dug u iznosu od 163.298 eura po tom osnovu. U cilju obezbjeđenja potraživanja, Poreska uprava je već donijela zaključak o prinudnoj naplati, koji je uručen ovom obvezniku, a kod istog je u toku i postupak inspekcij skog nadzora, te će se u zavisnosti od ishoda navedenog preduzimati dalje zakonom propisane mjere", kazali su Dnevnim novinama u Poreskoj upravi.

Iz Poreske uprave su tom listu saopštili da su neizmirene poreske obaveze Daily Pressa (ND Vijesti) na dan 27. avgust ove godine iznosile 47.741 eura, te da se taj iznos odnosi samo na preostale dvije rate po Rješenju o odloženom plaćanju poreskih obaveza u pojednačnom iznosu od 23.872 eura, a koje dospijevaju 15. septembra i 15. oktobra 2015. godine.

U novembru prošle godine Ministarstvo finansija odobrilo je dnevnom listu Vijesti odloženo plaćanje poreza i doprinosa na lična primanja u iznosu od 286.473 eura u 12 jednakih mjesečnih rata.

"Uvidom u evidenciju navedenog poreskog obveznika utvrđeno je poreski obveznik Daily Press uredno izmiruje poreske obaveze po osnovu navedenog Rješenja. Kada su u pitanju tekuće poreske obaveze, navedeni poreski obveznik je obrasce o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima na lična primanja zaposlenih posljednji put podnio za maj 2015. godine, te poreske obaveze po tom osnovu uredno izmirio", ističu u Poreskoj upravi.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније