Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 04. 2013. 09:24 >> 09:24

VLADA ĆE ODLUČITI

Žugić: Predložićemo veći PDV

Ministar finansija Radoje Žugić smatra da je povećanje PDV-a nužno. Premijer Milo Đukanović juče je kazao da Vlada želi da sačuva niske poreske stope, a ukoliko bude morala da ih poveća, uradiće to privremeno, kako bi izbjegla opasnost od ozbiljnih finansijskih problema. On je naveo da sa povećanjem PDV-a ne treba baratati kao sa gotovom činjenicom i podsjetio da svaki prijedlog koji „dođe“ na Vladu, ne mora biti usvojen.

Žugić je, za Antenu M, poručio da se o povećanju PDV-a intenzivno razmišlja, pa očekuje da će prijedlog uskoro stići do Vlade, a onda i do Parlamenta.

"Ministarstvo finansija i ja kao ministar ćemo, u najskorijem vremenu, predložiti Vladi ovaj prijedlog. Ne bih vam mogao precizno reći datum, ali se nadam da ćemo u svim narednim komunikacijama vrlo izvjesno pričati o potrebi povećanja više stope PDV-a", kazao je Žugić.

On je objasnio da je politika Ministarstva da uradi „selektivno povećanje stope PDV-a, odnosno naš će prijedlog biti da povećamo višu stopu sa 17 na 19 odsto, a da niža stopa ostane na istom nivou, jer ona obuhvata dominantno životne namirnice i niža stopa čini nešto oko 50 odsto potrošačke korpe u Crnoj Gori. Time ćemo, iako je po meni nužno povećanje PDV-a, zaštiti najranjivije socijalne kategorije društva, a sa druge strane postići određene fiskalne efekte."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније