Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 09. 2015. 15:48 >> 19:52
2

KORISNICI NEZADOVOLJNI

Problemi sa konverzijom kredita

I pored Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, korisnici kredita naišli su na probleme.

Kako je za Televiziju Crne Gore rekao koordinator korisnika Dragan Senić, Hipo Alpe Adrija Banka šalje javne izvršitelje da prinudno naplaćuju dug čime se, kako kaže, ponašaju kao da Zakon nije usvojen.

Na drugoj strani iz Hipo Alpe Banke poručuju da nakon stupanja na snagu Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima nijesu inicirali nijedan slučaj naplate potraživanja prodajom založene imovine od klijenata.

"Posljednje slučajeve naplate potraživanja, po osnovu kojih su advokatske kancelarije i javni izvršioci pokretali postupke naplate, Banka je pokrenula u svojoj redovnoj proceduri prije stupanja Zakona na snagu, a nakon prethodnog raskida ugovora o kreditima. Od stupanja na snagu Zakona o konverziji, obratio nam se samo jedan klijent, sa zahtjevom da mu se stopira odavno inicirani postupak naplate potraživanja, što je banka i uradila", saopšteno je iz te banke.

Milica Stijepović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније