Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

03. 09. 2015. 19:43   >>  19:32

CTU O INSPEKCIJAMA

Uložen napor u borbi protiv sive ekonomije

Inspekcijske službe su ove turističke sezone uložile veliki napor u borbi protiv suzbijanja sive ekonomije, pri čemu postoji još dosta neregularnosti koje treba eliminisati u narednom periodu, ocijenjeno je iz Crnogorskog turističkog udruženja (CTU).

Iz CTU je saopšteno da je u Bečićićima održan sastanak sa inspektorima okupljenim u Štabu za pripremu i praćenje turističkih sezona.

“Rezimirajući aktivnosti tokom ove sezone i završeni pojačan inspekcijski nadzor na primorju, učesnici su se saglasili da je uložen veliki napor u borbi protiv suzbijanja sive ekonomije”, navodi se u saopštenju. 

Predstavnici CTU su se, kako se dodaje, zahvalili inspekcijskim službama na saradnji i pozdravili njihove akcije kojima je nelojalna konkurencija i nezakonit rad bio sankcionisan.

“Ne osporavajući činjenicu da još postoji dosta neregularnosti koje treba u narednom periodu eliminisati kako bi se stvorio poslovni ambijent za one turističke subjekte koji svoju djelatnost obavljaju uz potpunu primjenu zakonskih propisa Crne Gore, CTU smatra da smo na istom putu ka ostvarivanju tog cilja i da je neophodna istrajnost u regulisanju onih problema koji se, nažalost, godinama ponavljaju”, ocijenjeno je iz CTU. 

CTU će zato, kako se navodi, konstantno insistirati na uspostavljanju pravnog i institucionalnog okvira koji će stvoriti preduslove za što bolje organizovanje poslovanja turističkih subjekata.

“S obzirom na to da je veliki dio problema koji su istaknuti na sastanku u nadležnosti komunalne i poreske inspekcije, u CTU su sigurni da bi se bolji rezultati postigli ukoliko bi i predstavnici ovih inspekcija bili dio Štaba za pripremu i praćenje turističke sezone. Takva organizacija bi omogućila bolju koordinaciju rada i potpunu pokrivenost na terenu”, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније