Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 09. 2015. 08:07 >> 07:57
3

IVANOVIĆ SAOPŠTIO

Više ne moramo uvoziti jaja

Proizvodnja jaja u Crnoj Gori za dvije godine uvećana je 25,5 odsto, pa naša država sada nema potrebu za uvozom ove životne namirnice.

U odnosu na 2012. u kojoj je u Crnoj Gori proizvedeno 68 miliona komada jaja, 2014. godine, prema riječima ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, proizvedeno je 85,5 miliona komada.

Zbog realizovanih i investicija koje su u toku u Ministarstvu poljoprivrede očekuju i nastavak trenda rasta proizvodnje jaja i u ovoj godini.

"Očekujemo da će krajem godine domaća proizvodnja jaja dostići nivo dnevne potrošnje. To znači da će se potrebe za uvozom ograničiti na periodične skokove prouzrokovane turističkom sezonom i vjerskim praznicima", rekao je Ivanović za Dnevne novine.

No, nije samo u pitanju odnos uvoza i izvoza. Mnogo je važnije, kako tvrdi Ivanović, da proizvođači jaja u Crnoj Gori konstantno povećavaju standarde kvaliteta.

"Samo sa kvalitetnim proizvodima možemo izaći na regionalno tržište i uspjeti da se održimo u rastućoj konkurenciji. Zato proizvođači jaja i pilećeg mesa moraju shvatiti da moraju ulagati u sebe i svoje zaposlene, edukaciju, ispitivanje tržišta, pratiti standarde i nove tehnologije. Od svakog dana koji pametno iskoristimo danas zavise godine budućeg poslovanja", tvrdi on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније