Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 10. 2015. 21:37 >> 21:26

HIPO BANKA

Konverzija u skladu s rokovima i Zakonom

Hipo Alpe Adria banka (HAAB) je, u skladu s rokovima propisanim u Zakonu o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure, poslala ponude za konverziju svim klijentima s kreditima u “švajcarcima”.

Kako su saopštili predstavnici te banke, do sada je više od pola klijenata prihvatilo njihove ponude, a proces konverzije njihovih kredita i potpisivanje novih ugovora s klijentima je u toku.

“Ispunili smo, dakle, obaveze u pogledu rokova, i potpuno smo posvećeni da ispunimo sve naše zakonske obaveze”, kazali su agenciji Mini biznis iz te banke.

Oni su naveli da cijene što njihovi klijenti pažljivo razmatraju njihovu ponudu i što je upoređuju sa drugim ponudama koje postoje na tržištu, kako bi za sebe izabrali najbolju moguću opciju. 

“Zbog toga, razumljivo, proces konverzije i traje, i u izvjesnoj mjeri je prolongiran”, pojasnili su iz HAAB.

Oni su saopštili da rade sve što je u njihovoj nadležnosti da podrže naše klijente tokom konverzije, kako bi se cijeli proces odvijao nesmetano, na najbolji mogući način.

Iz HAAB su ukazali i na to da su klijentima ponudili podršku, kako bi razumjeli metodologiju obračuna time što su platili troškove nezavisnih vještaka finansijske struke.

Oni su rekli da je ta banka u intenzivnoj komunikaciji sa Centralnom Bankom Crne Gore i, kako su dodali, informišu ih o svim njihovim aktivnostima tokom procesa konverzije. 

Centralna banka je, dodali su, potvrdila da HAAB sprovodi konverziju kredita u skladu s važećim propisima. 

“Nasuprot nekim optužbama, HAAB će morati da snosi visoke troškove usljed realizacije ovog zakona, a u korist svojih klijenata, pri čemu će se troškovi odraziti na naše finansijske izvještaje, koji će biti objavljeni na kraju trećeg kvartala ove godine”, naveli su iz HABB.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније