Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 10. 2015. 15:59 >> 15:47

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

Mojkovac: Zgrada za raseljene do aprila

Kamen temeljac buduće zgrade sa sedam stambenih jedinica za porodice, čiji su stanovi i pokustvo izgorjeli u požaru, februara ove godine, danas su u mojkovačkom prigradskom naselju Rudnica, položili ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik opštine Dejan Medojević.

"To je još jedan u nizu projekata lokalne uprave na čelu sa Medojevićem koje nailazi na podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja", kazala je Kovačević.

Ona je saopštila da polovinu sredstava od 190.000 eura, koliko će koštati buduća zgrada, obezbijedilo je ministarstvu na čijem je čelu, najavljujući njen završetak do aprila naredne godine.

Medojević je istakao da će sedam porodica u prvoj polovini naredne godine dobiti savremene stambene jedinice.

"Buduća zgrada, čiji izgradnju pored resornog ministarstva podržavaju mnogi građani, preduzeća, susjedne opštine kao i ostala ministarstva, raspolagaće jednim dvosobnim stanom, tri jednosobna i tri garsonjere", rekao je Medojević.

Danas je u Mojkovcu otvoren i dnevni boravak za stare koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koji će finasirati resorno ministarstvo.

U dnevnom centru siromašni Mojkovčani moći će svakog dana da borave od osam do 16 sati, a moći će da se druže i koriste besplatan, topli obrok.

Ministarka Kovačević za 15-ak dana najavila je i otvaranje vešernice u Mojkovcu, u kojoj će raditi osobe s invaliditetom.

Vukoman Kljajević, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније