Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 11. 2015. 08:42 >> 16:00
5

NA ŽABLJAKU

Azerbejdžanci bi da grade ski kompleks

Žabljak bi uskoro mogao da poprimi izgled azerbejdžanske Gabale, jer je kompanija ,,Šinkar holding“ iz te zemlje ozbiljno zainteresovana za izgradnju ski kompleksa. To znači da bi ski centar ,,Savin kuk“ trebalo da dobije nove žičare, hotel sa pet zvjezdica i kafiće.

 

Gabala je gradić na sjeveru Azerbejdžana, poznat po ubrzanom razvoju i po tome što nema nezaposlenih. To nije iznenađujuće s obzirom da je Azerbejdžan zemlja nafte. U podnožju Kavkaza, na njegovim jugozapadnim obroncima nikli su luksuzni hoteli i turistički sadržaji. Dio tog bogatstva od „crnog zlata“ može da se prelije i u Crnu Goru.

Počasni konzul Crne Gore u Azerbejdžanu Vugar Alijev kaže da se zainteresovanost azerbejdžanskih investitora za našu državu ispoljava u raznim sferama, pri čemu je uvjeren da ćemo već 2016. godine moći da vidimo velike i konkretne rezultate.

Više detalja o potencijalnim ulaganjima na sjeveru Crne Gore otkrio je Pobjedi direktor kompanije ,,Šinkar holding“ Alasgar Mehdijev. On je rekao crnogorskim novinarima da su predstavnici njegove kompanije prošle godine u novembru posjetili Žabljak i Savin kuk.

To mjesto se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 do 2.300 metara i veoma je povoljno za turistički kompleks.

“U skorije vrijeme planiramo da sagradimo i kod vas isti skijališni kompleks kakav ste mogli vidjeti ovdje”, ističe čelnik kompanije ,,Šinkar holding“.

Skijališni kompeks ,,Tufandag“ sagrađen je za godinu i po dana. To što je Žabljak tri mjeseca godišnje pod sniježnim pokrivačem Mehdijev smatra važnim faktorom, jer „nije neophodno vještački stvarati velike količine snijega“.

“Vi već imate spremne skijališne staze. Oprema je starija, ali za vrlo kratak rok možemo da montiramo novu”,  rekao je Mehdijev, ističući da na Žabljaku planiraju izgradnju hotela sa pet zvijezdica i kafiće.

Mehdijev kaže da će o ovom projektu još pregovarati sa crnogorskom Vladom, koja bi trebalo da im obezbijedi kompletnu infrastrukturu. Za azerbejdžanske investitore je prednost to što se Žabljak nalazi bliže Evropi.

Govoreći o impresijama iz Crne Gore, Mehdijev ističe da imamo veoma lijepu zemlju. Za turiste je veoma značajno što je blizu Jadransko more.

“Oduševljen sam kanjonom koji sam vidio u Crnoj Gori i mostom preko rijeke Tare. Meni se to veoma dopalo”, kaže Mehdijev.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније