Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business

11. 11. 2015. 16:18 >> 16:05

STEČAJNI UPRAVNIK

Kupoprodajna cijena za KAP isplaćena!

Kompanija Uniprom u cjelosti je isplatila kupoprodajnu cijenu za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP), saopštio je stečajni upravnik, Veselin Perišić i dodao da je postupak primopredaje između kupca i prodavca u toku. On je, reagujući na tvrdnje Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC), kazao da je Uniprom, u skladu sa zaključenim Ugovorom o prodaji imovine KAP-a i njegovim aneksima 1 i 2, isplatio 13,98 miliona eura na escrow račun fabrike kod Zapad banke, prije isteka predviđenog roka.

„Time je kao kupac, uz ranije uplaćena sredstva, u cjelosti isplatio kupoprodajnu cijenu i ispunio ugovornu obavezu“, rekao je Perišić agenciji Mina-business.

Predstavnici CEAC-a, su komentarišući Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku za ovu godinu, kazali da nije tačna informacija navedena u tom dokumentu da je posljednja rata za prodaju KAP-a isplaćena u avgustu.

“Ta informacija nije tačna i EK su možda namjerno pogrešno informisali u tom pogledu”, rekli su iz CEAC-a.

Oni su kazali da su zadovoljni što je u izvještaju pomenut njihov spor sa crnogorskim vlastima zbog ilegalne eksproprijacije KAP-a.

“Za razliku od prethodnih izvještaja i rezolucije Evropskog parlamenta iz marta ove godine, u novom izvještaju se ne pominju kritične političke i finansijske posljedice nerješavanja spora oko KAP-a, i to u vrijeme kada se čekaju odluke u međunarodnim arbitražama koje su značajan rizik po crnogorsku ekonomiju”, naveli su iz CEAC-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније