Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2013. 16:23 >> 16:22

HOĆE ODGOVORE

Sindikat Boksita traži sastanak sa predstavnicima Vlade

Samostalni sindikat nikšićkih Rudnika boksita zahtijeva hitan sastanak sa ministrom ekonomije i predstavnicima Vlade u Odboru direktora, od kojih očekuju informacije o razrješenju teške situacije u preduzeću.

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović kazao je agenciji Mina-business da traže odgovore o isplati zarada, daljem statusu građevinskog sektora i najavljivanom ulasku novih investitora.

,,Radnici opravdano strahuju za sudbinu preduzeća, jer je u februaru prošle godine najavljen raskid sa ruskim vlasnikom i pronalaženje novih investitora, što još nije okončano", istakao je Bojanović.

Prema njegovim riječima, ne znaju ni da li se još pregovara sa turskim Tosčelikom i njemačkom firmom o ulasku u Boksite ili postoji mogućnost da država preuzme upravljanje u preduzeću.

Bojanović je istakao da zabrinjava i činjenica da nijesu ugovoreni novi poslovi za Građevinski sektor Boksita, čiji uposleni privode kraju radove na tunelu Tifran kod Berana.

,,Tražimo odgovore i o isplati zarada, koje bi mogle biti obezbijeđene od prodaje ili zaloge 35 hiljada tona lagerisane rude. Prema našoj računici, istekla je garancija data na tu rudu Bemaksu, koji nam je ranije, unaprijed uplatio prethodne dvije plate za radove na Tifranu, gdje je ta firma glavni izvođač“, kazao je Bojanović.

U Boksitima je uposleno 311 radnika, koji su uoči novogodišnjih praznika primili po hiljadu eura, a prema nekim računicama, duguje im se pet plata, kao i tri još od ljeta 2010. u vrijeme protesta rudara ispred upravne zgrade preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније