Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 11. 2015. 10:49 >> 10:36
12

ZAINTERESOVANI

Kinezi bi da grade Verige

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović i ministri saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović sastali su se tokom samita NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Sudžou u Kini sa predstavnicima kompanije CRBC, sa kojom je Vlada Crne Gore zaključila komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji prve dionice autoputa Bar-Boljare.

 

Predsjednik kompanije CRBC, Ven Gang, zahvalio se Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, na podršci i pomoći u cilju realizacije ovog veoma zahtjevnog projekta.

Potpredsjednik Lazović je napomenuo da je riječ o najznačajnijem projektu u istoriji Crne Gore i da su svi kapaciteti crnogorske administracije usmjereni u cilju podrške i napretku ovog projekta.

Nakon razmjene stavova o trenutnom statusu realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, sagovornici su se saglasili da će realizacija projekta, ako bude u skladu sa utvrđenim rokovima i dinamikom, biti osnova za nastavak saradnje i na drugim projektima.

"Kompanija CRBC je izrazila zainteresovanost za realizaciju još nekoliko projekata u Crnoj Gori poput razvoja Luke Bar, izgradnje mosta Verige i industrijskog parka i zaobilaznice oko Budve, dok je crnogorska delegacija, pored pomenutih projekata, kao potencijalne oblasti za saradnju istakla turizam i komunalnu infrastrukturu, kao i izgradnju druge dionice autoputa", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Potpredsjednik Lazović i ministar Gvozdenović razgovarali su sa predstavnicima kineske kompanije Huawei – jedne od vodećih kineskih kompanija u oblasti visokih tehnologija.

"Generalni direktor kompanije Huawei za region Balkana Vei Venjuan i direktor za Crnu Goru u Bosnu i Hercegovinu Cui Fenghua istakli su značaj saradnje sa Crnom Gorom i predstavili planove za unapređenje saradnje u narednom periodu. Potpredsjednik Lazović je naglasio zainteresovanost Crne Gore za strateško partnerstvo sa kompanijom Huawei i naglasio da postoji prostor za saradnju u više projekata, a naročito u projektima koji su proizvodno orjentisani i realizuju se u partnerstvu sa Vladom. Istaknuto je da postoje značajni projekti u oblasti informacione tehnologe koji mogu biti veoma interesantni za unapređenje u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Predstavnici kompanije Huawei su, kako se ističe, predstavili donaciju za stipendiranje deset crnogorskih studenata, na čemu se potpredsjednik Lazović zahvalio i istakao to kao dobar način za početak kvalitenije saradnje sa kompanijom Huawei.

 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније