Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 11. 2015. 15:43 >> 15:30

SOCIJALDEMOKRATE PLAVA

Isplatiti naknadu bivšim vlasnicima nepokretnosti

Plavski odbor Socijaldemokrata Crne Gore pozvao je nadležne u toj opštini da bivšim vlasnicima nepokretnosti isplate nadoknade zbog eskproprijacije na dionici puta Plav-Vojno selo-Gusinje u skladu sa pravosnažnim rješenjima Uprave za nekrentnine.

 

“Investicija u pomenuti putni pravac je svakako opravdana, budući da će ne samo na kvalitetniji način saobraćajno povezati djelove opštine kroz koje dolazi, nego će stvoriti pretpostavke za bolju valorizaciju turističkog potendcijala Plavskog jezera. Ali sve kapitalne projekte, pa i taj, treba sprovoditi na zakonit način”, naveli su iz te partije.

Oni su podsjetili da je rješenjima područne jedinice Uprave za nekretnine je utvrđeno da je opština Plav korisnik eksproprisanih nepokretnosti, i da je obavezna da u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja podnese donosiocu rješenja pismenu ponudu o visini nadoknade za eksproprijisane nepokretnosti.

“Međutim, opština Plav nije postupila u skladu sa ovom utvrđenom obavezom od februara do danas, iako je, suprotno članu 28 Zakona o ekspropijaciji, stupila u posjed eksproprisanih nepokrenosti, jer bivšim vlasnicima nije isplatila naknadu ili predala u svojinu drugu odgovarajuću nepokretnost, niti je dostavila dokaz da su bivši vlasnici uredno pozvani, ali da su dobili da prime isplatu naknade iz člana 22 ovog zakona”, poručili su Socijaldemokrate.

Iznenađuje činjenica, kako kažu, da još uvijek nijesu ispunjene preuzete obaveze, imajući u vidu činjenicu da je u rješenjima Uprave za nekretnine konstatovano da je opština Plav, u skladu sa odredbom člana 22 stav 1 Zakona o eksproprijaciji, uz predlog za eksproprijaciju, podnijela dokaz da ima obezbijeđena sredstva izdvojena na svom posebnom računu.

“S tim u vezi pozivamo nadležne iz opštine Plav da se odgovorno odnose prema svojim sugrađanima i isplate im ono što im u skladu sa zakonom pripada, jer će, u suprotnom, kao i mnogo puta do sada, te naknade biti uvećane za, ne tako male, sudske troškove, što na kraju plaćaju svi građani naše opštine”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније