Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

26. 11. 2015. 22:46 >> 22:33

POZITIVNA APELUJE

Hitno riješiti problem radnika Ultepa

Poslanica Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić, uputiće zahtjev ministarstvima finansija i rada i socijalnog staranja, kao i predsjedniku Opštine Ulcinj u cilju što bržeg pronalaženja rješenja za probleme 35 radnika ulcinjske fabrike tepiha Ultep u Vladimiru.

Jasavić je, kako je saopšteno iz Pozitivne, danas posjetila radnike u Vladimiru, koji su započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada od 2001. godine.

"Radnici su kazali da zahtjevaju isplatu zarada i povezivanje radnog staža od 2008. godine kao i rješenje statusa fabrike i radnika”, navodi se u saopštenju.

Radnici su Jasavić dali na uvid i zahtjeve koje su uputili ministarstvima finansija i rada i socijalnog staranja, predsjedniku Opštine i Savezu sindikata Crne Gore (SSCG), za koje još nemaju odgovor.

Jasavić je saopštila da će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama kako bi u što kraćem roku pronašli rješenje za pomoć radnicima Ultepa, koji, kako tvrdi, s pravom traže isplatu zaostalih primanja i doprinosa i koji žele i dalje da rade.

"Vlast treba da zna da u ovoj državi ima onih koji žele da rade i budu plaćeni za svoj rad, onih koji žele državu radnika, a ne socijalnih davanja" poručila je Jasavić. 

Stoga je, kako je navela, Vlada dužna da pronađe rješenja za problem koje je sama izazvala svojom lošom višedecenijskom ekonomskom politikom, zbog koje ispaštaju radnici širom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније