Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business

27. 11. 2015. 22:31 >> 22:18

U "DJEČIJEM PARLAMENTU"

Ivanović: Pomogli rekonstrukciju škola i igrališta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u prethodnom periodu je objavilo publikaciju Poljoprivreda za djecu, pomoglo rekonstrukciju nekoliko škola i organizovalo posjete farmama, saopštio je resorni ministar, Petar Ivanović.

On je, odgovarajući na pitanje tokom Dječijeg parlamenta, kazao da je Ministarstvo popravilo više sportskih igrališta u školama, kroz seriju predavanja učili djecu o tome koliko je važan med, organizovali izložbu dječjih radova na temu pčela i med, uključili djecu u organizovanje Svjetskog dana hrane i donirali knjige i kompjutersku opremu.

Ivanović je, na pitanje zašto su neki proizvodi iz uvoza jeftiniji od onih koji se proizvode u Crnoj Gori, kao što su flaširana voda ili mlijeko, odgovorio da kao što u drugim zemljama postoje škole i đaci, tako i druge zemlje proizvode proizvode koji se i ovdje proizvode. 

“Kao što među đacima u drugim zemljama ima onih koji su bolji ili lošiji od vas, tako ima i proizvoda koji su bolji ili lošiji od onih koje mi proizvodimo. To se zove konkurencija. Kao što vi morate da učite više da biste dobili bolje ocjene i bili bolji od đaka iz drugih zemalja, tako i mi moramo da radimo više da bi dobili bolje ocjene od kupaca i bili bolji od prozivođača iz drugih zemalja. Kada su kupci zadovoljni, tada kupuju više i šalju nam poruku da treba da proizvodimo više. To se zove rast”, objasnio je Ivanović.

On je rekao da je prošle godine proizvedena rekordna količina negazirane vode u Crnoj Gori od 20,6 miliona litara, da je uvoz negazirane vode za posljednje dvije godine dvostruko smanjen i da je Crna Gora počela da izvozi negaziranu vodu u zemlje EU. 

“Takođe, prošle godine imali smo rekordnu proizvodnju i otkup mlijeka, počeli da izvozimo mlijeko, dok je uvoz mlijeka smanjen”, rekao je Ivanović.

On je, odgovarajući na pitanje kako se kontroliše ispravnost proizvoda, rekao da se ona kontroliše dva puta, prvo u državama u kojima se proizvode proizvodi koji se uvoze, a drugi put kada ti proizvodi stignu na granične prelaze. 

“Kontrola se obavlja u laboratorijama, a sprovode je ljudi koji su se školovali i obučavali za takve poslove. Kontrola se obavlja u skladu sa standardima”, zaključio je Ivanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније