Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 11. 2015. 15:16 >> 15:07
5

SELO BIJELA

Ivanović otvorio vodovod

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, otvorio je vodovod u selu Bijela, u šavničkoj opštini. Vodovod će, kako je saopšteno iz MInistarstva, snabdijevati 28 domaćinstava u zaseoku Podgradina.

 

Rješavanjem pitanja vodosnabijevanja u mjestu koje se može pohvaliti da ima znatan broj mlađih stanovnika, mahom stočara, poboljšane su, kako se navod,. mogućnosti za dalji razvoj poljoprivrede i ostanak na ognjištima sadašnjih i budućih generacija.

Ministar Ivanović ocijenio je da je realizacija ovog infrastrukturnog projekta, prije svega, uspjeh mještana Bijele, bez obzira na finansijsku podršku države i lokalne uprave.

„Opština i Ministarstvo su pomogli, ali mislim da prvo treba istaći vaš uspjeh, jer je posao na izgradnji vodovoda bio dobro organizovan“, kazao je Ivanović.

On je podsjetio da se osim vodovoda, pomoglo u probijanju, rekonstrukciji i nasipanju tri puta na ovom području, navodeći da je ove godine Ministarstvo investiralo 40.000 eura u razvoj infrastrukture Šavnika.

Podsjetio je i na doprinos Vojske Crne Gore u pojedinim projektima.

"Nastavićemo i sljedeće godine da pomažemo ruralni razvoj na području Šavnika, sa iskrenom željom da pomognemo jačanju stočnog fonda i da što više mladih ljudi, poput vas u Bijeloj, ostane na svojim ognjištima da se bave poljoprivredom, ali i da privučemo ostale mlade da se vrate i rade ono što su radili njihovi očevi i djedovi, ovog puta pametnije mudrije“, poručio je Ivanović.

Predsjednik Opštine Šavnik Miomir Vujačić istakao je da je izgradnja vodovoda uz podršku Ministarstva, Opštine i mještana koštala 45 hiljada eura.

On je rekao i da je ljetos napravljeno više od 20 kilometara seoskih i katunskih puteva, te da će nastaviti rad na poboljšanju uslova za život stanovnika u ruralnim krajevima.

Vujačić je izrazio žaljenje što još više poljoprivrednika sa ovog područja nije iskoristilo sve mjere i projekte podrške, kako bespovratne tako i povoljne kreditne za unapređenje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније