Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2013. 19:29   >>  20:23

SOCIJALNO STARANJE

Bošković u Plavu i Andrijevici

Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja i dalje će brinuti o obezbjeđivanju redovnih mjesečnih penzijskih i socijalnih davanja koja predstavljaju jedan od prioriteta budžetske politike Vlade, iako je zbog posljedica globalne finansijske krize neophodna veća racionalnost, kazao ministar Predrag Bošković.

Planirani reformski procesi u oblasti socijalne i dječije zaštite se oslanjaju na međunarodne i evropske ciljeve usmjerene ka ekonomskom i socijalnom razvoju društva, procesu smanjenja siromaštva, i obezbjeđenju kvalitetnih usluga, posebno za djecu sa smetnjama u razvoju i to u sredinama iz kojih potiču, rekao je ministar  rada i socijalnog staranja tokom posjete Plavu i Andrijevici.

U razgovorima sa presjednicima opština, Srđanom Mašovićem i Orhanom Šahmanovićem, Bošković je naglasio da kvalitet socijalnih usluga mora pratiti određene standarde i da tome treba težiti prije svega zbog korisnika koji su u stanju socijalne potrebe.

Veoma je bitno da se vaninstitucionalni oblici zaštite razvijaju na lokalnom nivou, jer je prioritet da se licima obezbjede socijalni servisi u njihovom najbližem okruženju, zaključeno je.

Sagovornici su sagledali aspekte socio-ekonomskog položaja građana ove dvije opštine, naglašavajući kao afirmativan - efekat Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, koji je za cilj imao brže i obimnije zapošljavanje lica sa visokim obrazovanjem koji nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније