Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

09. 02. 2016. 22:53   >>  22:48

U PETAK U PODGORICI

Predstavljaju izvještaj EBRD

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstaviće u petak u Podgorici Izvještaj o tranziciji za period od prošle do ove godine, uključujući neke od ključnih događaja u razvoju Crne Gore i šireg regiona.

EBRD će, kako je saopšteno, predstaviti i godišnje analize o napretku reformi i ekonomskih kretanja širom 36 zemalja od centralne Evrope do centralne Azije i južnog i istočnog Mediterana.

"Izvještaj navodi neke od ključnih događaja u razvoju Crne Gore u proteklih godinu i sagledava tranzicione izazove koji su pred Crnom Gorom i širim regionom", navodi se u saopštenju.

Globalni finansijski sistem je, tokom protekle decenije, pretrpio velike promjene i nigdje te promjene nijesu bile dublje nego u zemljama u kojima EBRD ulaže.

"Izvještaj o tranziciji 2015/16, pod nazivom Uravnoteženje finansija, bavi se evolucijom finansija u tranzicionom regionu nakon krize 2008, odnosno 2009. godine i razmatra pitanja načina na koji bi trebalo da se odradi rebalans finansija kako bi se obezbijedilo raznovrsnije i stabilnije finansiranje, kao podrška ekonomskom razvoju", objasnili su iz EBRD-a.

Na promociji izvještaja govoriće šef za EBRD u Crnoj Gori, Giulio Moreno i zamjenik direktora, Peter Sanfey.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније