Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 02. 2016. 15:16 >> 15:01

OKO DUVANSKOG

Sjednica Anketnog odbora naredne sedmice

Sjednica skupštinskog Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje Duvanskog kombinata (DKP) u stečaju zakazana je za 18. februar.

Na dnevnom redu sjednice je, kako je saopšteno iz Skupštine, utvrđivanje Predloga izvještaja Anketnog odbora.

Predsjednik Anketnog odbora, Aleksandar Damjanović, kazao je ranije da je to skupštinsko tijelo obavilo posao uzimanja izjava od osoba koje su bile pozvane, i na bazi tih iskaza i obimne dokumentacije koja je dostavljena Odboru, definisan je Nacrt izvještaja sa zaključcima i mjerama.

"Nacrt izvještaja će se naći pred članovima Odbora, o kojem će se i izjasniti, naravno uvažavajući mogućnost da se na Nacrt daju određene primjedbe i sugestije kako bi bio još sadržajniji i kao takav upućen Skupštini na izjašnjavanje", objasnio je Damjanović, koji je i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP).

U Nacrtu izvještaja skupštinskog Anketnog odbora navodi se da je postupak prodaje DKP-a u stečaju obavljen nezakonito, na štetu imovine kompanije, javnog i interesa manjinskih akcionara i zaposlenih.

"Činjenice do kojih je došao Anketni odbor ukazuju da su prilikom prodaje nepokretnosti DKP u stečaju prekršene odredbe Zakona o insolventnosti privrednih društava, naročito imajući u vidu odredbe koje se tiču ograničenja prodaje imovine dužnika kada je dužnik podnio izjavu o namjeri da napravi reorganizaciju", navodi se u Nacrtu izvještaja.

Anketni odbor je na sjednicama saslušao više osoba iz menadžmenta i sindikata kompanije, stečajne uprave i predstavnika izvršne vlasti.

Prema najnovijim podacima, poreski dug DKP-a iznosi 34,18 miliona eura. Stečaj u DKP uveden je u junu 2010.

DKP je krajem 2005. podijeljen na dva preduzeća - Duvankomerc i Proizvodnju i obradu duvana. Predlog za pokretanje stečaja Privrednom sudu u Podgorici za DKP podnijela je Elektroprivreda 26. aprila 2010. godine, zbog duga od 99,5 hiljada eura.

Radnici očekuju pozitivan ishod

Bivši radnici Duvanskog kombinata (DKP) načelno su zadovoljni sastankom koji su danas imali sa nadležnima, saopštio je njihov predstavnik, Željko Vujadinović.

„Sastanak sa ministrom finansija, Radojem Žugićem i predsjednikom Tenderske komisije, Brankom Vujovićem, ostavio je na nas povoljan utisak“, saopštio je Vujadinović agenciji Mina biznis.

On je kazao da vidi znake rješenja problema isplate otpremnina bivšim radnicima DKP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније