Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

11. 02. 2016. 08:18 >> 08:03

"MORSKO DOBRO"

Novi tender za zakup plaža?

Javno preduzeće Morsko dobro najvjerovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.


Problem je, kako saznaju Dnevne novine iz više izvora bliskih preduzeću, nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu usaglašeni u nekim djelovima.

I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze.

Međutim, u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava (PU), dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i uprave lokalnih javnih prihoda.

Zbog tih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument PU, a drugi uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor Morskog dobra daće konačnu riječ o novonastalom problemu, a najbliži su odluci da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu. Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније