Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 02. 2016. 17:23 >> 17:11

RADNICI METALCA

Zamrznuli protest do naredne sedmice

Grupa od 22 bivša radnika nikšićkog Metalca zamrzla je protest do naredne sedmice nakon razgovora sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem.

Bivši radnici Metalca jutros su se okupili ispred Privrednog suda u Podgorici, gdje su čekali ishod razgovora.

Predstavnik bivših radnika, Milisav Đukanović, kazao je agenciji Mina-business da im je Jovanić obećao da će njihova potraživanja, koja se odnose na isplatu drugog dijela otpremnina od po 6,7 hiljada eura, biti prioritetna i uvrštena u prvi isplatni red.

„Dogovoreno je da tokom naredne sedmice ponovo kontaktiramo Jovanića kako bi dobili konačnu potvrdu rješenja našeg zahtjeva. U suprotnom ćemo nastaviti proteste“, rekao je Đukanović.

On je, na pitanje kada bi im iz stečajne mase Metalca mogle biti isplaćene tražene otpremnine, odgovorio da im je Jovanić saopštio da bi fabrika uskoro mogla biti prodata.

„Nije nam saopšteno ko bi mogao biti potencijalni kupac, već samo da se očekuje prodaja“, naveo je Đukanović.

On je dodao da je bivšim radnicima Metalca pomoć tokom razgovora sa nadležnim u državi pružio predstavnik Saveza sindikata (SSCG), Brano Gardašević.

Grupa od 20-ak bivših radnika nikšićkog preduzeća protestovala je prošle sedmice ispred Ministarstva ekonomije.

Oni su imali sastanak sa ministrom rada i socijalnog staranja, Zoricom Kovačević, koja im je saopštila da u nadležnosti tog Vladinog resora nije da radnicima isplaćuje otpremnine.

Bivši radnici Metalca uvjereni su da postoji mogućnost za isplatu njihovih potraživanja, koja ukupno iznose oko 152 hiljade eura.

Dosadašnji vlasnik Metalca, Nikola Furundžić, dobio je kredit od 1,5 miliona eura za koji je garantovala Vlada na ime rješavanja situacije u fabrici i isplate otpremnina radnicima.

Metalac je od kraja 2014. godine u stečaju, a ugovor sa posljednjim zakupcem beogradskim preduzećem Iskra Promont prestao je 27. decembra prošle godine.

Nova prodaja imovine preduzeća raspisana je po cijeni od 3,44 miliona eura, a ponude se Privrednom sudu mogu dostavljati do 2. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније