Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

30. 04. 2016. 23:40 >> 23:22
1

ZA BOLJE POSLOVANJE

Unaprijediti poresku politiku

Poslovni ambijent u Crnoj Gori značajno je poboljšan posljednjih godina, iako postoji prostor za njegovo dalje unaprijeđenje, posebno u poreskoj politici, radnom zakonodavstvu i predvidljivosti, ocijenila je izvršni direktorka kompanije Entext Podgorica, Ana Radonjić.

Ona je kazala da su vidljivi značajni pomaci u poboljšanju ambijenta za poslovanje, pri čemu podržavaju napore državnih institucija uložene u suzbijanje sive ekonomije, smanjenje administrativnih barijera i snažniju vladavinu prava.

“Isto tako smatramo da i dalje postoji značajan prostor za unaprijeđenje, pogotovo kada su u pitanju poreska politika, radno zakonodavstvo, predvidljivost i pravna sigurnost”, rekla je Radonjić u intervjuu za Glasnik Privredne komore (PKCG).

Prema njenim riječima, svjesni su da su to dugoročni procesi koji zahtijevaju, prije svega, promjenu svijesti i shvatanja biznisa i preduzetništva kao osnove ekonomskog razvoja Crne Gore.

Dolaskom stranih investitora u državu, ali i zbog sve veće zainteresovanosti za Crnu Goru kao turističku destinaciju, stvorila se, kako je navela, potreba za savremenim i modernim objektima koji bi odgovorili novim zahtjevima.

“To je i nama otvorilo mogućnost da učestvujemo u realizaciji značajnih projekta. Projekat kojim bismo se pohvalili jeste Porto Montenegro. Entext je učestvovao u opremanju svih do sada izgrađenih zgrada u sklopu ovog luksuznog naselja. Opremili smo i hotel Regent, koji je dragulj Porto Montenegra”, kazala je Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније