Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 05. 2016. 21:17 >> 21:06
1

VLADA ODLUČILA

Za 4 opštine, iz budžeta, 198 hiljada

Opštine Mojkovac, Rožaje, Danilovgrad i Cetinje iz državnog budžeta dobiće ukupno 198.000 eura, za pokriće dijela troškova za proritetne investicije i poboljšanja uslova života građana. To se navodi u Odluci o dodjeli uslovnih dotacija opštinama za 2016. godinu, koju je Vlada danas usvojila.

Vladinom odlukom je predviđeno da Mojkovac i Cetinje dobiju po 50 hiljada, a Rožaje i Danilovgrad po 49 hiljada eura.

Vlada je donijela izmjenu Uredbe o povjeravanju dijela poslova Uprave policije Glavnom gradu Podgorica.

“Imajući u vidu da je Zakonom o državnoj upravi propisano da se pojedini poslovi državne uprave, propisom Vlade, u cilju njihovog efikasnijeg i ekonomičnijeg obavljanja, mogu povjeravati lokalnoj samoupravi ili drugom pravnom licu, predloženim izmjenama Uredba se usaglašava sa Zakonom tako što se poslovi premještanja vozila povjeravaju Glavnom gradu”, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Na sjednici Vlade je usvojena Informacija o potrebi realizacije pilot projekta "Program osposobljavanja i radnog angažovanja mladih na poslovima sprječavanja sive ekonomije".

Kako je saopšteno iz Vlade projekat je pripremljen u skladu sa smjernicama za sprečavanje sive ekonomije na tržištu rada, kao i smjernicama i ciljevima Nacionalne strategije zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa.

Planirano je radno angažovanje od četiri mjeseca za 100 nezaposlenih visokoškolaca, starosti do 29 godina.

“Programske aktivnosti obuhvataju: pružanje tehničke podrške i pomoći službenicima u poslovima registracije poreskih obveznika, obveznika doprinosa i osiguranja, kontrole ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji; pružanje pomoći poreskim obveznicima u primjeni pozitivnih poreskih propisa, obradi poreskih prijava, obradi i sređivanju poreskih evidencija; pomoć u radu call centara; pomoć u realizaciji Projekta „Budi odgovoran“ i drugih poslova inspekcijskih službi”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније