Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 05. 2016. 15:04 >> 14:47
1

POTPREDSJEDNIK CRBC

"Autoput u predviđenom roku"

Sve dozvole za gradnju dijela dionice autoputa Bar-Boljari očekuju se do kraja godine, a već sada se kreće s radovima punom dinamikom, što znači da će biti završeni u predviđenom roku, kazao je potpredsjednik kineske građevinske kompanije CRBC Du Feiji na sastanku s delegacijom Asocijacije crnogorsko-kineskog prijateljstva.

Delegacija, koju čine predsjednici opština Budva i Žabljak, Srdja Popović i Veselin Vukićević, predsjednik Asocijacije Samir Hadžić, potredsjednik za investicije i medije Senko Čabarkapa i direktorica JU “Muzeji i Galerije Budve” Biljana Brajović, je u Kini gostovala na poziv SIFA-Sichuan međunarodne organizacije prijateljstva.

"Na poziv CRBC, Asocijacija je realizovala projekat međunarodne razmjene i edukacije, i razgovaralo se o mogućnosti saradnje lokalnih samouprava i ove prestižne kompanije, koja je u 2015.među gradjevinsko-konstruktorskim firmama rangirana na prvom mjestu u Aziji i na četvrtom u svijetu", saopšteno je tokom posjete.

Feiji i Popović su dogovorili nastavak pregovora Opštine Budva i CRBC Montengro Branch o potpisivanju memoranduma o saradnji, gdje će prije svega biti razmatran projekat zaobilaznice oko Budve.

Saradnja Budve i Zi Gonga

"Cilj posjete Kini je bilo i potpisivanje nekoliko sporazuma od kojih je najvažniji Sporazum o saradnji Opštine Budva i četvoro-milionskog sečuanskog grada Zi Gong. Napravljen je i prvi korak o saradnji sa kompanijom koja organizuje `Internacionalni festival svjetlosti`, kako bi se u što skorijoj budućnosti organizovao festival svjetlosti u Budvi kao dokazana turistička atrakcija koja privlači ogroman broj posjetilaca.
Pored ovog sporazuma potpisan je i Sporazum između dvije asocijacije prijateljstva, čiji je osnov produbljivanje odnosa na svim nivoima s posebnim akcentom na turizam i ekonomsko trgovinsku razmjenu, između provincije Sečuan i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Razmatran je i, kao poseban, projekat na kojem će obije strane stvarati preduslove - rehabilitacija i boravak kineskih turista starije dobi u okviru zdravstvenog turizma. Upravo Budva i Žabljak su dvije opštine koje će biti početne destinacije u Crnoj Gori.

Potpisan je i Sporazum između Muzeja Sečuan i JU “Muzeji i Galerije Budve” o izložbi koja će biti realizovana od jula do septembra, pod radnim nazivom „Istorija života Sečuana stara 2500 godina“. Kineska strana je posebno izrazila zahvalnost profesionalnoj saradnji dvije institucije u oblasti kulture i izrazila zadovoljstvo što će izložbu vidjeti i turisti iz preko 60 zemalja.

"U Pekingu je organizovana i radna večera sa potpredsjednikom Kineske asocijacije prijateljstva sa inostranim zemljama a kojoj je prisustvovao i crnogorski ambasador u NR Kini, Branko Perović. Ova Asocijacija koja radi u okviru Ministarstva inostranih poslova Kine, organizovaće svečani prijem u Pekingu sa adekvatnim programom, povodom obilježavanja 10 godina od uspostavljnja bilateralnih odnosa između NR Kine i Crne Gore", saopšteno je.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније