Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

17. 05. 2016. 20:58 >> 20:40

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Informisali o apliciranju za IPARD like 2

Predstavnici IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede održali su tokom prethodna dva dana više radionica za poljoprivredne proizvođače koji se bave preradom, a koji su zainteresovani da apliciraju na IPARD-like 2 javni poziv.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, cilj radionica bio je da se potencijalnim aplikantima pojasni priprema dokumentacije koja je potrebna za prijavljivanje t ovaj javni poziv, kako bi uspješno aplicirali i ugovorili podršku za investicije u unapređenje prerađivačkih kapaciteta.

„Radionicama je prisustvovalo preko 60 subjekata u poslovanju hranom, uglavnom prerađivača mesa, mlijeka i grožđa. Svi prisutni u fazi su prireme neophodne dokumentacije za apliciranje“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva detaljno su uputili prisutne šta je sve od dokumenata potrebno dostaviti uz zahtjev za odobravanje projekta, a najveći broj pitanja potencijalnih aplikanata odnosio se na izgradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju objekata, uslove vezane za pravo vlasništva nad zemljištem na kojoj se planiraju građevinski radovi, nabavku opreme i realizaciju investicije.

„Proizvođače je interesovalo da li ponuđači moraju biti sa teritorije Crne Gore, šta su prihvatljivi troškovi, šta sve treba da sadrže planovi unapređenja standarda kao osnove za investiranje po ovom projektu“, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, detaljno su razmatrani potencijalni projekti svih prisutnih subjekata i sa visokim stepenom interakcije riješene su nejasnoće koje su imali zainteresovani proizvođači koji će u narednim danima doraditi svoje aplikacije za javni poziv.

Iz Ministarstva su podsjetili da će kroz javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda IPARD-like 2, subjektima u poslovanju hranom biti na raspolaganju 5,29 miliona EUR.

IPARD-like projekat finansira Evropska unija u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Projekat implementira Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније