Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 05. 2013. 23:04 >> 23:07

MINISTAR POLJOPRIVREDE

Dobra prilika i za crnogorske proizvođače

Međunarodni sajmovi poput Novosadskog poljoprivrednog, koji imaju veliki ugled i prestiž u svijetu, predstavljaju dobru priliku i za crnogorske proizvođače da predstave svoje proizvode, ocijenio je resorni ministar Petar Ivanović.

»Drago mi je da su, što svojom zaslugom, što uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ove godine učesnici iz Crne Gore predstavili svoje najnovije i najkvalitetnije proizvode. Želim im puno uspjeha i da ne samo privuku što više kupaca, nego da dobiju što više nagrada i priznanja jer je to najbolji pokazatelj njihovih napora«, rekao je Ivanović koji je gost Novosadskog međunarodnog sajma.

On je kazao da mu je, međutim, žao što ne vidi na sjamu veće učešće banaka i finansijera jer smatra da je krajnje vrijeme da se ojačaju investicije u oblasti poljoprivrede.

»Bez aktivnije uloge banaka teško da ćemo biti u mogućnosti da poljoprivrednim proizvođačima ponudimo ono što njima nedostaje, a to je udio u investicijama«, poručio je Ivanović.

On je dodao da je razgovarao sa nekoliko potencijalnih investitora jer na sajmu ima i velikih izlagača, koji su iskazali interes da investiraju u oblasti poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori.

Prema riječima Ivanovića, sajam je pružio priliku ministrama poljoprivrede iz cijelog regiona da još jednom razmijene posljednja iskustva, a naročito u oblasti kvalitete zaštite hrane.

»To je segment na kojem svi zajedno radimo, naša saradnja je za sada jako dobra i ovo je bila još jedna prilika da učvrstimo regionalne kontakte i ojačamo saradnju na način da razumijemo da smo svi posvećeni jednom zajedničkom cilju koji ne poznaje granice«, kazao je Ivanović.

Ivanović u Novom Sadu boravi na poziv ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Gorana Kneževića.

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, počeo je danas i traje do utorka. Jubilarni, 80. međunarodni poljoprivredni sajam okupio je više od 1,5 hiljada izlagača, koji će predstaviti proizvode i usluge iz više od 60 zemalja svijeta, među kojima i iz Crne Gore.

Ivanović če učestvovati i u radu Poslovnog foruma, koji se ove godine održava pod nazivom Hrana – što nas spaja to nas i povezuje, u organizaciji ministarstava poljoprivrede Srbije i Hrvatske.

 

(Mina business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније