Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 05. 2016. 17:28 >> 17:22

VUJOVIĆ SAOPŠTIO

Institut za sad u državnom vlasništvu

Institut Igalo će nakon prestanka važenja ugovora o kupoprodaji sa američko britanskim konzorcijumom IWG ostati u državnom vlasništvu, a za sada je neizvjesno da li će biti ponuđen na prodaju, odnonsno na tenderu, peti put, kazao je za Radio Jadran, predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

Komisija je analizirala ispunjenost uslova da bi bila zaključena transakcija u skladu sa ugovorom, koji je potpisan u novembru prošle godine sa IWG. Pošto obaveze nijesu ispunjene, ugovor je postao nevažeći. Vujović je podsjetio i koje je obaveze morao da ispuni IWG.

“Kupac je imao obavezu da predloži članove Odbora direktora proporcionalno vlasničkoj strukturi, da saglasnost na Statut i normativna akta, da od Agencije za zaštitu konkurencije dobije saglasnost, obezbijedi memorandum sa IHG-om – svjetskom renomikranom kompanijom koja se bavi menadžmentom u wellnes centrima po svijetu, kao i da potpiše izjavu o ispunjenosti uslova na osnovu čega bi bila uplaćena kupoprodajna cijena. S obzirom da to nije urađeno u predviđenom roku, mi smo na Tenderskoj komisiji konstatovali da ugovor više ne važi i to je konačna odluka”, pojasnio je on.

Tenderska komisija je prema njegovim riječima u saradnji sa menadžmentom Instituta ispunila skoro sve obaveze kako bi se ugovor mogao realizovati, ali s obzirom da kupac nije ispunio svoje, morao se konstatovati prekid postupka:

“Zahtjev kupca da se produži rok na neodređeno vrijeme nijesmo prihvatili, jer njihovi razlozi zbog čega nijesu do sada ispunili svoje obaveze za nas nijesu bili ubjedljivi”, dodao je Vujović.

Šta dalje?

Vujović kaže da sada treba odlučiti da li je pravo vrijeme i koji je način poslovanja najbolji za Institut.

“Pri činjenici da imamo četiri neuspješna tendera, treba da se zabrinemo, odnosno da konstatujemo da nije baš jednostavno naći pravog investitora, koji treba da investira preko 50 miliona eura, kao i da kompaniju vodi na pravi način, koji bi ga doveo u fazu u koju je nekad bio. On mora biti lider, ne samo u regionu nego i mnogo šire. Institutu su neophodne investicije bez kojih ne može postići nivo usluga da bi bio održiv u dugoročnom periodu”, naveo je on.

Uz to, postavlja se pitanje ne samo valorizacije Instituta već i bolnice Meljine, kako bi se te dvije institucije “uvezale”:

“Ako bismo mogli imati specijalizovane usluge, a ne samo bolnicu, uz Institut kao rehabilitacioni centar, to bi bila najbolja moguća valorizacija tih kapaciteta”, kazao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније