Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

26. 05. 2016. 15:01 >> 14:44

NJUJORK TAJMS

Bolji ambijent za kupovinu nekretnina

Ambijent za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori poboljšan je, pri čemu je Vlada prošle godine donijela uredbu po kojoj se dozvola za boravak strancima izdaje već i na osnovu samog vlasništva nad nekretninom, piše Njujork Tajms.


Njujork Tajms je u svojoj rubrici o nekretninama u tekstu pod nazivom "House Hunting in ... Montenegro" navodi da je donešena odluka i da notarske službe vode proces kupoprodaje od ugovora do predaje dokumentacije za prenos vlasništva katastru, što kupcima crnogorskih nekretnina značajno olakšava posao.

Ivana Vukićević iz agencije Montenegro Prospects rekla je za taj prestižni američki list da nema ograničenja za strane kupce u Crnoj Gori, a to je čini veoma privlačnom.

U vodiču za kupce, u okviru članka sa predlogom za kupovinu luksuzne nekretnine u Boki, Njujork Tajms svojim čitaocima posebno opisuje Perast, kao veoma privlačnu destinaciju. Takođe, 350 godina stara kamena ljepotica iz tog bokeljskog mjesta je dobila pozamašan prostor u tom prestižnom listu.

U tekstu se navodi da je ta bajkovita vila okružena najvećim vrtovima u Perastu. Cvijeće iz njenih leja krasi Fašinadu - drevnu svetkovinu u kojoj Peraštani dovoze barkama kamenje i potapaju ga kod Gospe od Škrpjela.

Cijena te luksuzne nekretnine je 2,5 miliona eura.

"Cijene nekretnina se nijesu sasvim oporavile i vratile na nivo iz 2007. godine. Upravo su kuće u Boki dobar indikator fluktuacije, pri čemu su 2007/08 apartmani u kotorskom starom gradu prodavani za tri hiljade eura po metru kvadratnom, ali poslije krize njihova cijena je pala na 1,6 hiljada do 1,8 hiljada eura po kvadratu", objasnila je Vukićević.

List piše da je luksuzno renoviran enterijer vile zadržao plemenitost prirodnih materijala - krase ga terakota i drvo, kamen je očuvan i na unutrašnjim zidovima, a krevet sa baldahinom i kameni detalji, čak i u kupatilu, samo pojačavaju utisak da taj ambijent pripada jednom davno prošlom vremenu, uz sve pogodnosti ovog današnjeg - bazen sa grijanjem, haj tek kuhinja i klimatizacija, kao i sav namještaj, kupac će dobiti u cijeni kuće.

Cijene nekretnina su, kako je kazala Vukićević, bazirane na pretpostavljenom prihodu koji se može zaraditi njenim izdavanjem, kvalitetu gradnje i lokaciji. Nekretnine na obali najčešće uspijevaju da zadrže svoju cijenu, a pretjerano izgrađena područja imaju najmanji prirast cijene. 

"Posljednjih nekoliko godina vidjeli smo stabilan interes za nekretnine, bez naznaka i euforije balona, a stanovi i kuće kod kojih je cijena valjano procijenjena u odnosu na kvalitet prodavali su se dobro", kazala je Vukićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније