Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 05. 2016. 20:14   >>  20:01

SOCIJALDEMOKRATE

Žele da stimulišu žensko preduzetništvo

"Trening za političarke parlamentarnih partija u Crnoj Gori" održan je u Petrovcu, u organizaciji UNDP-ja i Ministarstva ljudskih i manjinskih prava. Socijaldemokrate (SD) saopštavaju da su na seminaru učesnice bile i predstavnice Foruma žena SD.

Seminar je organizovan sa ciljem razumijevanja važnosti većeg učešća žena u javnom životu, pogotovo na mjestima donošenja odluka.

“Tokom seminara Forum žena je imao priliku i da analizira trenutno stanje u Crnoj Gori po pitanju rodne ravnopravnosti i ljudskih prava. Organizovanje ovakvih seminara i obuka je veoma važan aspekt za oblikovanje politike na ženski način, u čemu važnu ulogu ima i razvoj vještina komuniciranja sa glasačima i glasačicama, ali i rad sa medijima s obzirom na njihovu ulogu u kreiranju javnog mišljenja”, saopšteno je iz SD.

Ističu da su, pošto je na seminaru prisustvovao veliki broj predsjednica lokalnih odbora, iskoristili priliku da utvrde plan aktivnosti predizbornu kampanju, u kojem će, kako navode, središnju ulogu imati stimulisanje razvoja ženskog preduzetništva.

“To se može postići jačanjem sistemske podrške preduzetnicama, odnosno: intenzivnom finansijskom podrškom preduzetnicama, koja podrazumijeva kreiranje odgovarajućih modela podrške - kao što je osnivanje garantnog fonda, razvijanjem novih modela (ne)formalnog obrazovanja i osposobljavanja - koji uključuju i razvoj i implementaciju programa savjetovanja i mentorstva na lokalnom nivou, kao i podrškom kroz preduzetničku infrastrukturu - inkubatori, preduzetnički centri i tehno parkovi”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније