Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 05. 2013. 15:43 >> 22:34
4

KOŠTAO 14 MILIONA

VIDEO: Otvoren most na Port Mileni

Ulcinj i Velika plaža su veliki razvojni resursi Crne Gore i most na Port Mileni je jedna od važnih infrastrukturnih pretpostavki da se zainteresuju pravi investitori za realizaciju tih projekata, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

On vjeruje da završetak mosta, vrijednog oko 14 miliona eura, uliva optimizam Crnoj Gori u cjelini. 

„Drago mi je da smo, uprkos finansijskoj konsolidaciji na koju smo bili upućeni prethodnih mjeseci, smogli snage da izdvojimo sredstva za završne etape radova na ovom mostu“, rekao je Đukanović prilikom otvaranja mosta.

Most, dugačak 350 metara i širok 20,3 metra, trebalo bi značajno da rastereti saobraćaj u ulcinjskoj opštini. Most će povezati već izgrađeni bulevar u Ulcinju sa putem za Štoj, odnosno Adu Bojanu.

Gradnja mosta na Port Mileni počela je krajem oktobra 2010. godine, dok je ugovoreni rok za završetak radova bio 15. jun prošle godine.

Projekat je realizovan u skladu sa dinamičkim planom sve do aprila prošle godine, kada je zbog obaveza prema bankama u Primorju najprije najavljen, a zatim u junu i uveden stečaj.

Radovi na mostu privremeno su obustavljeni, nakon što je izvođač otišao pod stečaj. Raskidom ugovora Direkcija za saobraćaj naplatila je bankovnu garanciju od 695 hiljada eura, tako da je gradnja na Port Mileni nastavljena u septembru prošle godine, na osnovu zaključaka Vlade, kojima je odobreno da podizvođači završe preostale radove.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније