Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 05. 2013. 17:10 >> 17:10
2

GAŠENJE KAP-A

Sindikat: MMF - svjetska pijavica

Prema riječima predsjednika sindikata aluminijuma Rada Krivokapića preporuka Međunarodnog monetarnog fonda o postepenom gašenju Kombinata aluminijuma radnicima ne znači ništa, jer, kako je rekao, ukupnoj crnogorskoj ekonomiji neće biti dobro ako se država bude morala zadužiti kod te institucije.

Krivokapić je, agenciji Mina, kazao da zaposleni u Kombinatu vide uspjeh Vlade sve dok ne uđu pod okrilje MMF-a, odnosno dok oni ne uvuku novac u Crnu Goru, a onda sistematski iscrpe sva ta sredstva i ponesu, kako je naveo, sve što se može ponijeti.

„Kad uđemo u „svjetsku pijavicu“, kako zovu MMF, onda se bojim da smo završili sa crnogorskom ekonomijom tako da nam njihova preporuka ne znači ništa“, ocijenio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, uspjeh je što se država do sada nije zadužila kod njih, a ako se zaduži, onda neće biti dobro ne samo za radnike Kombinata nego za sveukupnu crnogorsku ekonomiju.

Predstavnici MMF-a ocijenili su danas da bi Vlada trebalo da odredi datum i jasan plan za moguću likvidaciju Kombinata, koji je, kako su ocijenili, bio glavni uzrok crpljenja budžetskih sredstava prethodnih nekoliko godina.

U međuvremenu, kako su dodali, treba da prekine sa odobravanjem bilo kakvih subvencija iz budžeta.

„Problem je što KAP i dalje pravi račune koji nijesu plaćeni i u krajnju ruku te račune će neko morati da plati, najvjerovatnije ministar finansija. Problem KAP-a traje toliko dugo i potreban je novi način razmišljanja po tom pitanju”, smatra šef tima MMF-a za Crnu Goru Nadeem Ilahi.

Premijer Milo Đukanović je saopštio danas da se nada da neće doći do gašenja fabrike i da će se pronaći neko rješenje.

„Očekujem da će se ipak doći do nekog rješenja, koje će značiti uvođenje tog pitanja u one tokove u kojima je ono trebalo stalno i da bude, a to je da kažem pod dežurni dnevni nadzor Vlade“, poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније