Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 02. 2013. 12:32   >>  12:30

POŠTOVATI ZAKON

LP: Vlada da posveti pažnju naplati poreza

Predstavnici Liberalne partije ocijenili su da se zakoni moraju poštovati i da država ne smije praviti kompromise u njihovom provođenju.

“Nijesu neophodne izmjene u visinama kazni, već je imperativ na dosljednom provođenju  propisa. Suvišno je povećanje poreske stope kada se efikasnost naplate ne povećava”, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Oni su dodali da je izdavanje fiskalnih računa „prava rjetkost“ i da se obavlja selektivno.

„U nekim gradovima, kao što je to slučaj s Podgoricom, samo se u pojedinim dijelovima grada i pojedinim  intervalima izdaju fiskalni računi, a tokom danaje prosto  nemoguće dobiti račun s uračunatim PDV-om”, rekli su predstavnici Liberalne partije.

Smatraju da svim poreskim obaveznicima za koje se utvrdi da ne poštuju zakon treba izreći maksimalne predviđene kazne.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније