Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

15. 06. 2016. 08:15 >> 07:57
3

BRKOVIĆ NAJAVIO

Vektra uskoro vraća čitav dug

Vektra grupa će u veoma kratkom roku izmiriti svoje obaveze prema državi u cjelosti bez obzira što ima mogućnost da to uradi u narednih pet godina u ratama, saopštio je izvršni direktor “Vektre Jakić”, Dragan Brković.

 

“Bez obzira na to što Vektra grupa ima mogućnost da poreske obaveze izmiri u ratama u narednih pet godina, pokrenuli smo inicijativu Poreskoj upravi (PU) i Ministarstvu finansija da u skladu sa Vladinom uredbom o plaćanju poreskih obaveza dug svih naših kompanija izmirimo jednokratno i u cjelini”, rekao je Brković Pobjedi, prenosi Mina-biznis.

On je naveo da su postupak usaglašavanja duga kao i procedure izmirenja kod nadležnih institucija u toku.

“Mi vjerujemo da će Vektra grupa, bez razlike što su neke njene kompanije još u stečaju, u veoma kratkom roku izmiriti sve obaveze prema državi”, kazao je Brković odgovarajući na pitanje Pobjede kada će obaveze biti izmirene s obzirom na to da je ministar finansija Raško Konjević kazao da tri firme Vektre duguju osam miliona eura državi, a dobile su kredit iz Abu Dabi fonda.

Brković je rekao da Konjević ne raspolaže preciznim podacima o iznosu poreskog duga “Vektre Jakić”, niti ukupnih dugovanja državi Vektra grupe.

“Proteklih sedmica, Vektra Montenegro zahtijevala je od PU detaljno usaglašavanje duga, a tim povodom je urađena finansijska kontrola matične i svih ćerki kompanija”, precizirao je Brković.

Većina firmi Vektra grupe bila je, kako je dodao, u stečaju, a tokom stečajnog postupka PU obračunavala je višemilionske kamate, što nije u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o stečaju.

“Većina kompanija nalazi se u planovima za reorganizaciju koje su potvrdili Privredni i Apelacioni sud, što nam omogućava da poreske obaveze izmirimo u ratama u narednih pet godina. Ne treba podsjećati da je Vektra Montenegro bila najrevnosniji poreski obveznik sve do spora sa OTP bankom i akselerizacije te banke po osnovu investicionog finansiranja 'Vektre Jakić'”, kazao je Brković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније