Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

25. 06. 2016. 17:57 >> 17:39
4

PREMA ELABORATU

Vladi predloženo da valorizuje Buljaricu

Vlada je iz Ministarstva finansija dobila elaborat kojim joj je predloženo da uđe u postupak valorizacije lokaliteta Buljarica, saopštio je premijer Milo Đukanović.

On je na pitanje da li je država nezakonito ponudila prodaju Buljarice, odgovorio da je bilo ideja da se uđe u valorizaciju cjelokupnog lokaliteta.

"Vlada se potom suočila s problemom da dio građana, koji na Buljarici imaju privatno vlasništvo, nije dijelio takvu viziju", rekao je Đukanović na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema njegovim riječima, ostala je jedina mogućnost da Vlada pokuša da svoju viziju realizuje na državnom zemljištu.

“Prema tome, ovo što su Vladi predložili Ministarstvo finansija i zaštitnik imovinskih interesa države je, prema našim saznanjima, državna imovina i naše neprikosnoveno pravo da ulazimo u turističku valorizaciju saglasno viziji koju ima Vlada”, poručio je Đukanović.

On je kazao da je to što neko u tom postupku optužuje za zloupotrebu službenog položaja, dio “političkog folklora” i da tome ne pridaje važnost.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je polovinom maja međunarodni tender za valorizaciju lokacije Buljarica i pozvao zainteresovane da do 18. jula dostave ponude, kroz kupovinu i zakup zemljišta i dijela akvatorijuma.

Đukanović je saopštio da Crna Gora bilježi intezivan priliv direktnih stranih investicija što, kako je naveo, svjedoči o povjerenju investitora u performanse pravnog, bezbjednosnog i ekonomskog sistema države.

On je kazao da je rezultat toga povećana zaposlenost i postignuti procenat razvijenosti u Crnoj Gori, u odnosu na prosjek u Evropskoj uniji (EU).

Đukanović je podsjetio da prosječna stopa rasta tokom posljednje decenije u Crnoj Gori iznosi 3,2 odsto. 

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније