Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

26. 06. 2016. 20:14 >> 19:57

FALI NOVCA

Konjević najavio rebalans budžeta

Ministar finansija Raško Konjević najavio je rebalans budžeta u visini od najmanje 60 miliona eura.

On je u intervjuju za TV "Vijesti" kazao da se zahtjev Vlade na dnevnom redu Skupštine mora naći što prije.

Konjević je najavio izmjene tek usvojenog Zakona o zaradama u javnom sektoru.

„Za sprovođenje Zakona o zaradama u javnom sektoru u budžetu je manjak od nekih 16, 17 miliona eura, prema procjenama koje je uradilo Ministarstvo finansija. Takođe, nije adekvatno planiran iznos koji se odnosi na primjenu Zakona o dječijoj i socijalnoj zaštiti, gdje, takođe, neodstaje ozbiljan iznos sredstava. Plašim se da će biti neophodno da se iz državnog budžeta plaćaju rate za državne kompanije koje nijesu u mogućnosti da servisiraju svoj dug”, kazao je Konjević, prenosi portal Vijesti.

Manjak u budžetu, prema tvrdnjama Konjevića, nastao je i zbog dugovanja Fonda zdravstva. Ministar kaže da se radi o desetinama miliona eura. 

„Preliminarna analiza koja je urađena u pripremi rebalansa budžeta pokazuje da nedostaje nešto više od 60 miliona eura za servisiranje zakonskih obaveza u 2016", rekao je Konjević.

On smatra da bi država morala da isplati i dugovanja koja ima prema radnicima, bivšim zaposlenima i penzionerima u tri kompanije: KAP-u, Brodogradilištu Bijela i Boksitima. Za te tri firme potrebno je oko deset miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније