Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

28. 06. 2016. 22:38   >>  22:19

POSTAVLJENA STANICA

Medun dobio internet

Radio bazna stanica, koja je danas počela da radi, omogućiće mještanima Meduna u Podgorici pristup fiksnoj telefoniji i bežičnom internetu preko Univerzalnog servisa.

U zajedničkom saopštenju Crnogorskog Telekoma, kao operatora Univerzalnog servisa, i Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), navodi se da će na taj način stanovnicima Meduna biti dostupne telekomunikacione usluge visokog kvaliteta.

„Telekom će besplatno ustupati uređaj preko kojeg se obavlja usluga, dok će EKIP subvencionisati cijene pretplate za konekciju u cilju podržavanja inicijative. Priključak će korisnicima omogućiti kvalitetne telefonske pozive i brz pristup internetu“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Rudiger Šulc, kazao je da je nova radio bazna stanica na Medunu prva u mandatu te kompanije kao operatora Univerzalnog servisa. 

"Namjera nam je da i u slabije naseljenim područjima obezbijedimo savremene telekomunikacione usluge i na taj način ih učinimo bolje povezanim mjestima, što smo danas na Medunu i postigli“, naveo je Šulc.

On je dodao da već sada prvi korisnici na Medunu imaju dostupne telefonske i internet usluge istog kvaliteta kao one u gradu, što i jeste krajnji cilj projekta.

Direktor EKIP-a, Zoran Sekulić, je rekao da Univerzalni servis za stanovnike ruralnih područja ima izuzetan značaj, jer se na taj način stanovništvu omogućava korišćenje komunikacionih servisa. 

„To je još jedan korak u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života i smanjenje razlika u uslovima koje nude gradska i seoska područja“, kazao je Sekulić. 

Menadžer Glavnog grada, Dragutin Đeković, je kazao da je zadovoljan povodom puštanja u rad nove radio bazne stanice, s obzirom na to da taj projekat doprinosi razvoju seoskih područja i unaprijeđenju uslova života njihovih mještana. 

U proteklom periodu, otvorene su, kako s dodaje u saopštenju, tri bazne stanice, koje su bežičnom tehnologijom preko Univerzalnog servisa omogućile fiksnu telefoniju i internet za stanovnike Trešnjeva u Cetinju, Gostilja u Danilovgradu i Nudola u Nikšiću. 

„Telekom je kao operator Univerzalnog servisa, omogućio ispunjavanje zahtjeva korisnika za pristup javnoj elektronskoj komunikacionoj mreži i javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama na fiksnoj lokaciji u bilo kojem mjestu bez obzira na ekonomsku isplativost“, navodi se u saopštenju.

Time se omogućava govorna komunikacija i brzina prenosa podataka, koja doprinosi funkcionalnom pristupu internetu, ali i posebnim povoljnostima za osobe sa invaliditetom i niskim primanjima.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније