Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I.P. ]

29. 06. 2016. 09:16 >> 08:57
3

RASKID S PROŠLOŠĆU

Hipo banka u julu mijenja ime

Hipo Alpe Adria banka će u julu promijeniti ime i na taj način raskinuti vezu sa prošlošću, saopštio je predsjednik uprave te finansijske institucije Ulrich Kissing.


On je u intervjuu za ljubljansko Delo kazao da su novi vlasnici zadovoljni ulaganjem u Hipo Grupu.

Hypo Group Alpe Adria, koja posluje na pet tržišta bivše Jugoslavije, prije godinu prešla je iz okrilja austrijske države u ruke novih vlasnika, Advent Internationala i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), prenosi portal Indikator.ba.

"Bili smo svjesni da nas čeka izazovno čišćenje portfolija. U posljednjih 11 mjeseci smo to sproveli, tako da sada možemo ostaviti prošlost iza sebe. Imamo čist kreditni portfolio, jer smo prenosom dodatnih loših kredita iz prošlosti na društvo Heta Asset Resolution, koje je ostalo u vlasništvu austrijske države, postigli da grupa ima 22 odsto stopu adekvatnosti kapitala i solidnu osnovu za finansiranje", kazao je Kissing.

On je dodao da je prošla godina bila tranziciona, da su u grupi nastavili privatizaciju, interno se reorganizovali, definisali potencijalna područja poslovanja, počeli s optimizacijom procesa i napravili prve koraka prema budućem održivom rastu i razvoju.

"Sve to ide po planu i daje nam priliku da se koncentrišemo na novi posao. S ponosom možemo reći da smo nazad u poslu, kako bi se fokusirali na naše postojeće i nove kupce. U projektu Hypo sam već dvije godine, tako da sam znao što mogu očekivati i zadovoljan sam trenutnom situacijom", kazao je Kissing.

On je dodao da se na zadovoljavajući način rješava problem kredita u francima kroz ponudu za konverziju.

"Ne samo u posljednjih godinu, nego i u prošlosti smo uvijek imali tu mogućnost. Naša ponuda je atraktivna, što se odražava u činjenici da smo značajno smanjili obim tih kredita, kako u broju, tako i u vrijednosti", zaključio je Kisisng.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније