Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: O.Z. [ Mina-biznis ]

29. 06. 2016. 23:12 >> 22:55

PLJEVLJA

Seminar rješenje problema nezaposlenosti

Seminar pod nazivom "Možeš i ti", koji organizuje Investiciono razvojni fond (IRF), od velikog je značaja za rješavanje problema nezaposlenosti, naročito visokoškolaca u Pljevljima, saopštio je predsjednik te Opštine, Mirko Đačić.

On je na seminaru koji je danas održan u Pljevljima, kazao da je postojanje takvih programa podrške ključno za smanjenje nezaposlenosti u tom gradu, s obzirom na to da Opština raspolaže sa raznovrsnim prirodnim bogatstvima, a da su značajni i njeni poljoprivredni potencijali.

Iz IRF-a je saopšteno da je seminar edukativog karaktera, koji je organizovan u saradnji sa Opštinom Pljevlja, namijenjen visokoškolcima u cilju podsticanja preduzetničkog duha kod nezaposlenih osoba, u okviru Programa finansijske podrške IRF-a.

Predjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević, rekao je da je cilj IRF-a da se kroz Program podrške kreditiranja visokoškolaca podstakne što veći broj mladih ljudi da uzmu 'stvar u svoje ruke' i svoju egzistenciju riješe pokretanjem privatnog biznisa i time postanu ekonomski nezavisni.

“Pokretanje sopstvenog biznisa nije rezervisano samo za one koji imaju genijalne ideje. Većina današnjih uspješnih preduzetnika svoje poslovanje zasniva na jednostavnim idejama koje su samo realizovane na drugačiji i uspješniji način“, ocijenio je Vukčević.

Cilj održanog seminara je, kako se navodi u saopštenju IRF-a, informisanje nezaposlenih visokoškolaca o proceduri osnivanja preduzeća, načinu apliciranja za kreditna sredstva kod IRF-a, kao i davanje predloga za održive biznis ideje.

“Tim je povodom koordinator Službe za kredite i garancije, Mirko Blečić održao prezentaciju prisutnim visokoškolcima”, kazali su iz IRF-a.

Iz IRF-a su podsjetili da je ta institucija u cilju intenziviranja aktivnosti posvećenih podsticaju preduzetništva, kao jednog od načina otvaranja novih radnih mjesta, ove godine otvorio novu beskamatnu kreditnu liniju, koja je namijenjena svim nezaposlenim osobama koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZ), a imaju fakultetsko obrazovanje.

“Ta kreditna linija otvorena je po najpovoljnijim uslovima u regionu. Podrazumijeva iznos kredita do 50 hiljada EUR, kamatne stope od nula odsto, rok povraćaja do 12 godina uključujući i grejs period u trajanju do četiri godine”, precizira se u saopštenju.

Nakon završenog seminara, predstavnici IRF-a i Opštine Pljevlja obišli su reprezentativne pljevaljske investiture, koji su ujedno i korisnici kreditnih sredstava IRF-a.

“Predstavnici IRF-a i Opštine posjetili su jedinog crnogorskog proizvođač kaiševa, torbi i novčanika, Dandi & Co i preduzeće koje se bavi proizvodnjom ručno tkanih, pletenih i vezenih proizvoda, Nana i Iva”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније