Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

30. 06. 2016. 19:19   >>  19:07

RADNICI METALCA

Mogući protesti ispred Ministarstva ekonomije

Bivši radnici nikšićkog Metalca najavili su da će se u ponedjeljak okupiti ispred zgrade Ministarstva ekonomije u Podgorici ukoliko ne budu pozvani na razgovor o rješavanju zahtjeva o isplati drugog dijela otpremnine.

Riječ je o grupi od 23 preostala radnika, koji su u oktobru 2012. godine ostali bez posla kroz proces dobrovoljne likvidacije Metalca, koji je pokrenuo tadašnji vlasnik Nikola Furundžić. Radnici zahtijevaju isplatu drugog dijela otpremnina od po 6,7 hiljada eura.


Bivši radnici okupili su se ponovo ispred kapije Metalca kako bi iskazali nezadovoljstvo i uputili još jedan javni poziv nadležnima za iznalaženje kompromisa.

Jedan od okupljenih radnika, Milisav Đukanović, kazao je da su se obratili i poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS), Radivoju Nikčeviću, od koga su zatražili pomoć u obezbjeđenju sastanka s nadležnima u državi.

“Nikčević nam je obećao da će pokušati da ugovori sastanak s ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem, kako bi razgovarali o rješavanju našeg zahtjeva. Čekaćemo još danas na poziv, a u suprotnom u ponedjeljak idemo pred Ministarstvo ekonomije”, rekao je Đukanović.

Privredni sud je početkom prošle godine uveo stečaj u Montavar Metalac.

Metalac je 2004. godine prodat mariborskoj firmi Metalna Nova, u vlasništvu Gorana Mladenovića, za 450 hiljada eura. Naziv preduzeća tada je promijenjen u Montavar Metalac. 

Mladenović je 2012. prodao matičnu firmu i pod okriljem Metalca formirao novu kompaniju Metalna Montavar inženjering. 

Preduzeće je 2013. godine preuzeo novi vlasnik, Nikola Furundžić.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније