Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 07. 2016. 13:41   >>  13:23 2

ZBOG VRUĆINA

Kinezi "Moračicu" grade i noću

Kineska kompanija CRBC sa domaćim podizvođačima, intezivirala je radove na izgradnji mosta "Moračica". Kinezi su instalirali reflektore, pa izlivaju beton u noćnim satima.

Noćni rad, kako prenosi Portal Analitika, je odgovor Kineza na velike vrućine koje su zadesile Crnu Goru, ali i da se beton bolje "prima" kada je svježije, a noćne temperature su idealne za gradnju. Kineski inženjeri i šefovi se nijesu najbolje snašli kao vozači po crnogorskim gudurama, pa su angažovali domaće vozače koji ih voze do Vjeternika i Moračice.

"Startna plata mi je 450 eura, a mogu zaraditi i stotinak eura više. S druge strane, plata vozačima građevinskih mašina je veća i može iznositi 900 eura, kazao je jedan od vozača Portalu Analitika. Dodaje, da su plate bile veće prošle godine, ali i da je sa ovom zadovoljan.

Most Moračica biće jedan od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa. Dužina će mu biti 1000 metara, lokacija između tunela Mrke i Klopot, preskače se dolina rijeke i prelazi na suprotno brdo.

 

Most će nositi stubovi visine i do 180 metara. Vrijednost mosta je procijenjena na 200 miliona dolara. Prva dionica autoputa duga je 41 kilometar, sa 45 mostova i vijadukata i 32 tunela i prema obećanjima Kineza, biće završena za tri godine.

(Foto: Most Moračica)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније