Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: O.Z.

01. 07. 2016. 16:48   >>  19:27

JAVNI SEKTOR

Smanjiti razlike u platama čelnika i radnika

Zakon o zaradama u javnom sektoru najvjerovatnije će, prema najavama iz Skupštine i Vlade Crne Gore, pretrpjeti brojne izmjene. Neujednačenost zarada menadžmenta i radnika javnih preduzeća, jedna je od ključnih zamjerki sindikata, ali i rukovodstava brojnih firmi u većinskom vlasništvu države.

Poslanik SNP-a i predsjednik Odbora za ekonomiju, Aleksandar Damjanović, podnio je juče amandmane, a očekuje da će ih biti još, javlja TVCG.

Zoran Jelić iz DPS-a takođe kaže da bi se na Zakon trebalo amandmanski djelovati.

"Dešava se da u privrednim društvima povećavate plate menadžmentu a da radnicima morate smanjiti platu", istakao je Jelić.

On poručuje i da je važna nezavisnost Javnog servisa od svih političkih uticaja.

"Pokušaćemo i da ono što su bile primjedbe za Javni servis, sa amandmanima djelujemo i te nelogičnosti ispravimo, te nepravde u koeficijentima", kazao je Jelić za TVCG.

TV prilog: Ivana Šebek

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније