Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 05. 2013. 12:40 >> 12:42
3

SISTEM UGROŽEN

EPCG: Privremeno „gašenje požara“

Elektroprivreda Crne Gore će, kako je saopšteno iz te kompanije, „balansirati'' elektroenergetski sistem za dodatnih 84 MWh/h, s ciljem da se obezbijedi pouzdan rad CGES-a.

Naime, juče su u EPCG dobili pismo od Crnogorskog elektroprenosnog sistema u kojem se navodi da je elektronergetski sistem naše zemlje ugrožen debalansom koji je prouzrokovan nelegalnom potrošnjom (bez snabdjevača) Kombinata aluminijuma Podgorica.

Zbog odstupanja u sistemu, kako navodi CGES u pismu, crnogorskoj prenosnoj mreži  biće onemogućeno da uzima energiju iz evropske interkonekcije što predstavlja ozbiljnan udar na sve crnogorske potrošače.

Kako su saopštili, „kao odgovorna kompanija, a u cilju prevazilaženja ove ozbiljne situacije  koja ugrožava cjelokupni sistem i može izazvati probleme svim našim potrošačima, EPCG je odlučila da balansira elektroenergetski sistem za dodatnih  84MWh/h  s ciljem da obezbijedi CGES-u energiju neophodnu da se garantuje pouzdan rad prenosnog sistema u zemlji“.

Ova privremena odluka EPCG je ograničena na samo naredne  tri sedmice, počevši od danas.

„Naznačene rezerve energije i rezervni mehanizmi biće korišćeni da se nadoknadi manjak električne energije i biće isporučena u skladu sa odgovarajućim zakonima“.

„Tokom ovog perioda sve uključene strane (EPCG, Vlada, CGES, Montenegro Bonus, RUP) biće odgovorne da definišu i potpišu sve potrebne izvršne sporazume, neophodne za definisanje konačnog i dugoročnog rješenja  za snabdijevanje električnom energijom KAP-a, a koje štite funkcionalnost i stabilnost EPCG, i na taj način riješe problem neravnoteže elektroenergetskog sistema“, zaključuje se u saopštenju EPCG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније