Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 05. 2013. 15:17   >>  15:18

ZBOG KAP-A

Pozitivna: Zaustaviti kažnjavanje privrede

Preduzetnici ne smiju biti kolateralna šteta nečijih dilova oko KAP-a, nepromišljeno i neodgovorno datih garancija koje dolaze na naplatu i nedostatka direktnih investicija, kaže član Predsjedništva Pozitivne Goran Đurović.

Đurović je uvjeren da bi danas imali rast novootvorenih preduzeća da je novac uložen u te promašene projekte, bio usmjeren ka podršci malom i srednjem biznisu. Ne bismo imali sve veći broj firmi koje idu ka blokadi i stečaju, tvrdi Đurović.

„Država mora da pokaže brigu prema domaćoj privredi i mora da oslobodi tržište protekcionizma i konačno mora da omogući jednake šanse svim privrednicima“, navodi se u Đurovićevom saopštenju.

Da Vlada nema jasnu strategiju i cilj djelovanja, već da radi po principu od prilike do prilike, te da ima dvostruke aršine, pokazuje i najnovije ponašanje organa kojima rukovodi, tvrdi Đurović.

„Još jednom se kažnjava solventni i održivi dio domaće privrede, a samo nekoliko sedmica unazad još jednom je donijeta odluka da se novcem poreskih obveznika pomogne vlasnik KAP-a“, tvrdi Đurović.

On smatra da „alarmantna situacija sa prilivom sredstava u državni budžet, dobija  obrise prinudne naplate na štetu preduzetnika koje ovih dana poreska inspekcija nemilosrdno kažnjava ispunjavajući time dato naređenje i na taj način obezbjeđujući novac koji će na kraju dati vlasniku KAP-a“.

Pozitivna Crna Gora sugeriše vlasti da svoju kreativnost punjenja budžeta putem kazni zamijeni „stvaranjem boljeg ambijenta za preduzetnike u kojem ćemo imati društvo jednakih šansi za sve koji hoće da pokrenu sopstveni posao. Mora se poraditi na stvaranju uslova za smanjenje kamatnih  stopa,koje su najveće u regionu, a ne da su nam usta samo puna fraza o tome da smo lideri u regionu“.

Kada stvorite zdravo ekonomsko okruženje koje vam nešto i pruža, tada ćete imati puno pravo i da uzimate, naveo je Đurović u saopštenju

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније