Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.(Mina)

13. 07. 2016. 17:50 >> 17:30

USSCG POZVAO VLADU

"Izađite u susret zaposlenima u ŽPCG"

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je Vladu da izađe u susret zahtjevima zaposlenih u Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) i preduprijedi najavljeni štrajk koji bi, kako su ocijenili, nanio štetu tom preduzeću i crnogorskom društvu.

Iz USSCG su saopštili, povodom štrajka upozorenja zaposlenih u ŽPCG, koji je najavljen za petak, da daju punu podršku Sindikalnoj organizaciji prevoza mašinovođa, Jedinstvenom sindikatu radnika ŽPCG i Sindikatu ŽPCG, da u zajedničkom nastupu zaštite ugrožena prava zaposlenih u ŽPCG-u.

“USSCG poziva Vladu Crne Gore da izađe u susret opravdanim zahtjevima sindikata ŽPCG i tako preduprijedi najavljeni štrajk, koji će, ukoliko se desi, nanijeti štetu kako samom preduzeću, tako i ukupnom crnogorskom društvu”, kaže se u saopštenju.

Iz Unije slobodnih sindikata su naveli da ŽPCG predstavlja jednu od saobraćajnih žila kucavica Crne Gore i da zaposleni u tom javnom preduzeću obavljaju odgovorne poslove od posebnog značaja za sve građane i crnogorsku privredu.

“No i pored toga, ulaganja u ukupnu željezničku infrastrukturu su nedovoljna da zaposlenima u tom preduzeću i crnogorskim građanima-kama obezbijede savremen, siguran i efikasan željeznički prevoz”, rekli su iz USSCG.

Kako navode, država mora da prepozna napore zaposlenih u ŽPCG-u, koji u teškim i neregularnim uslovima godinama bezpogovorno izvršavaju svoje odgovorne radne zadatke, uz stalni pad životnog standarda i urušavanje njihovih uslova rada.

“Zato USSCG daje snažnu podršku sindikatima ŽPCG da se izbore za redovnost isplata svojih zarada i bolje uslove rada u ŽPCG-u”, kaže se u saopštenju.

Iz USSCG je ocijenjeno da solidarni nastup sva tri sindikata ŽPCG-a, koji su se ujedinili u borbi za budućnost preduzeća i isplatu zaostalih zarada zaposlenima, govori o ozbiljnosti trenutka i snaži ih u uvjerenju da će zajedničkim snagama uspjeti u toj borbi.

“Sama činjenica da je štrajk upozorenja zakazan u terminu kada je željeznički saobraćaj najmanje frekventan, govori o njihovom odgovornom odnosu prema interesima građana-ki, koji su krajnji korisnici njihovih usluga”, navodi se u saopštenju USSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније