Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 05. 2013. 21:17   >>  21:16 2

PROCENAT NAKNADNO

Vlada načelno prihvatila povećanje PDV-a

U okviru mjera dodatne fiskalne konsolidacije, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojoj je predsjedavao premijer Milo Đukanović, načelno je prihvatila potrebu povećanja više stope PDV-a sa postojećih 17 odsto, uz zaključak da u naknadnoj proceduri početkom naredne nedjelje bude utvrđen konačan prijedlog,saopšteno je iz Vlade.

 

 

Nakon ranije najave iz Vlade takve mogućnosti, privrednici, predstavnici opozicionih partija, nevladinih organizacija, upozorili su da će povećanje PDV-a izazvati rast cijena što će se loše odraziti na standard građana koji je isuviše nizak.

Zvaničnici Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) podržali su najavljeno povećanje stope PDV-a, ocjenjujući da je to teška ali apsolutno nužna mjera.

Prihvaćen i Nacrt sporazuma o saradnji sa civilnim sektorom

Vlada je prihvatila Nacrt sporazuma o saradnji Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije, Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Savjeta ministara Republike Albanije, Vlade Republike Hrvatske, Vlade Kosova i Vlade Republike Turske u oblasti unapređenja saradnje sa organizacijama civilnog društva.

 S obzirom da je Lisabonskim ugovorom za zemlje kandidate i potencijalne kandidate ustanovljen novi politički kriterijum koji se odnosi na saradnju sa civilnim društvom, ovaj sporazum dobija na značaju i zapravo predstavlja dokument o međusobno dogovorenom instrumentu koji će potpisnicama pomoći da taj novi politički kriterijum ispoštuju i odgovore mu na kvalitetan način, uz razmjenu dobre prakse i iskustva.

Pored ostalog, Vlada je prihvatila Inicijativu Ministarstva kulture za raskid Ugovora o zakupu objekta bivšeg zatvora u Kotoru sa d.o.o. „Montenegro premier“, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza i zadužila nadležne organe da definišu najefikasniji način za sprovođenje odluke. Donoseći ovakav zaključak, Vlada se rukovodila zakonskom obavezom za obezbjeđivanje održivog korišćenja i uspostavljanja režima zaštite i očuvanja vrijednosti kulturnog dobra,kaže se u saopštenju sa sjednice Vlade CG.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније