Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Beta; Objava: I.P. ]

21. 07. 2016. 21:01   >>  20:42 3

27. JULA

Predsjednik EBRD stiže u Crnu Goru

Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti posjetiće sljedeće sedmice Crnu Goru, Kosovo i Albaniju, saopštila je danas ta institucija.


Čakrabarti će s najvišim zvaničnicima tri zemlje razgovarati o "rastućem značaju Zapadnog Balkana za EBRD i ulozi EBRD-a u regionu", navodi se u saopštenju.

"Zapadni Balkan je jedan od naših prioriteta. Drago mi je da vidim da se novi format regionalne saradnje, sada poznat kao 'Berlinski proces', zahuktava. Ostajemo posvećeni aktivnoj podršci regionalnoj integraciji, uključujući i bolju povezanost u oblastima transporta i energije", izjavio je Čakrabarti uoči posjete.

Čakrabarti će na Kosovu biti u ponedjeljak, 25. jula, u Albaniji 26. jula, a u Crnoj Gori će boraviti u srijedu i četvrtak, 27. i 28. jula. To će biti prva faza šire regionalne turneje, u okviru koje će krajem avgusta posjetiti Srbiju i BiH.

Sastaće se s predstavnicima poslovne i diplomatske zajednice i sa drugim međunarodnim finansijskim institucijama aktivnim u regionu.

Najavljeno je da će Čakrabarti na Kosovu potpisati ugovore o zajmu, da će u Albaniji pokrenuti program finansiranja poljoprivrede, a da će u Crnoj Gori prisustvovati ceremoniji povodom izgradnje novog poljoprivrednog distributivnog centra.

U saopštenju se dodaje da je EBRD uložila na Kosovu više od 203 miliona eura, u Albaniji 1,056 milijardi eura, a u Crnoj Gori 530 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније